top of page

Zomervakantie


Zomervakantie, ik kijk er altijd naar uit.

Zonnige dagen, buiten leven, het vrije gevoel, geen planningen, de ochtenden rustig opstarten met ontbijt en gelijk erachteraan de koffie. Heerlijk!

Ook al zit er wel eens een dag tussen dat het na het heerlijke koffie moment regent en we uren hangen en bedenken wat we gaan doen. Vervolgens is het al zo laat dat we toch maar thuis blijven en er aan het einde van de dag irritaties ontstaan doordat we al de hele dag op elkaars lip zitten...

De zomervakantie is een periode waarin ik elk jaar weer veel positieve voornemens heb voor de herfst en winter, oa:

*Ik ga 2x per week naar de sportschool.

De eerste schoolweek stel ik al uit, die week gebruik ik om weer een beetje bij mijn eigen gevoel te komen na 6 weken de kinderen om me heen. En eigenlijk de tweede week ook. En de derde week. Dus na de herfstvakantie komt het sporten weer op gang. 1x per week...

* Ik ga vaker ja zeggen op de vraag van mijn dochter: zullen we iets gaan bakken?

Sorry, ik heb er gewoon niet zoveel geduld voor.

* Ik ga minder doordeweekse middagen op de bank film kijken met chips en dan als een klein kind snel de sporen wegwerken voordat de rest van de familie thuis komt.

* Minimaal 1 dagdeel per week helemaal voor mijzelf inplannen.

En dan niet die film kijken, maar aandacht geven aan mijn hobby's. Dit is mij het laatste jaar goed gelukt, volhouden dus!

* Ik koop alleen nog maar leuke, duurzame kleding.

Pfff, ik ben op de goede weg, heb ook maar 1 smalle kledingkast met zowel mijn winter als zomerkleding. Maar betrap mijzelf toch op goedkope, niet-duurzame tussendoortjes die ik vervolgens eigenlijk toch niet zo leuk vind staan en wel draag, want anders is het zonde.

* Ik koop nog meer biologische etenswaren en we eten minder vlees.

Dit is beter voor de ontwikkeling van de kinderlijfjes, de gezondheid en het milieu!

Maar bepaalde biologische producten zijn best duur en de warme grillworst van de slager is goddelijk...

* Ik ga iets vaker 's ochtends een half uur eerder opstaan, zodat ik nog een lange yoga sessie kan doen ipv alleen de zonnegroet.

Al snel is het 1 januari en zijn er meestal een aantal voornemens niet uitgekomen. Na 1 januari begin ik er al helemaal niet meer aan.

En nu is het weer zomer en toch probeer ik het weer! Zo moeilijk kan het toch allemaal niet zijn? En hoe fijn is het om je vol energie en nieuwe doelen in de herfst te storten?!

Het starten van mijn website gaat na de zomervakantie gebeuren.

Dit is mijn eerste blog, best spannend ook al weet nog bijna niemand van het bestaan van mijn site af.

Ik moet er nog voor zorgen dat de laatste puntjes verbeterd worden en dan bekijken wanneer ik mijn website openbaar maak.

Mijn goede voornemen om dit zo snel mogelijk te doen, ik heb er zin in!

Manon.

Recente berichten
Archief
Volg mij
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Basic Square
bottom of page