top of page

Sinterklaas

Ik kan er niets aan doen, maar als ik zwarte piet of Sinterklaas zie wil ik naar ze zwaaien.

Ik geloof al een tijdje niet meer, maar ik kan heel moeilijk volwassen en cool doen. Op het werk van Remco was Sinterklaas met 2 zwarte pieten. Ik zat helemaal in de sfeer! Zelfs een beetje jaloers op de kinderen zoveel pepernoten als ze kregen. De kinderen geloven al een paar jaar niet meer en dat vind ik nog steeds jammer. Toch probeer ik het sprookjesachtige er nog een beetje in te houden. Vooruit schatjes, jullie mogen dit jaar weer je schoen zetten! Dan wacht ik tot ze lief gaan zitten en zingen... De oudste gooit zijn schoen voor de kachel en zingt schunnige, zelfverzonnen sinterklaas liedjes. De jongste moet daar hard om lachen en doet vrolijk mee. Vervolgens delen ze even tussen neus en lippen door mee: Mam, liever een Voetbal International in plaats van een Suske en Wiske... geen chocolade sigaretten, maar graag een witte chocolade letter… er hoeft geen mandarijn bij hoor, wel graag pepernoten mèt schuimpjes!

Snel sta ik weer met beide benen op de grond.

Zoals velen denk ik elk jaar weer: ik zorg ervoor dat ik ruim van te voren de kadootjes, de surprise en de rijmen klaar heb! En toch is het weer stressen op het laatste moment, een uur voor we gaan zitten nog even een rijm maken en de laatste kadootjes inpakken.

Vorig jaar deden we nog pakjesavond. Na de sloffen, onderbroeken en handschoenen kregen we van de oudste de opmerking: kan dit nog teruggebracht worden, dat ik dan het geld krijg en er zelf iets leuks voor koop? Helaas, weg romantiek, dat was echt de laatste keer. Dus dit jaar hebben we met z'n vieren lootjes getrokken voor een surprise, een kadootje en een rijm. Aangezien gisteren nog niemand was begonnen met zijn surprise hebben we die laten vervallen en doen we alleen het kadootje met een rijm. Ik weet als moeder natuurlijk al wie wie heeft. Ook doen we het Sinterklaas dobbelspel waarbij ieder 2 kleine onzin kadootjes kan verdienen. Ik verwacht dus weinig teleurstellingen dit jaar! Ik moet alleen nog die 8 kleine onzin kadootjes kopen. En het kadootje van mijn lootje. En nog een rijm maken... Ik wens jullie een stressloze 5 december toe! X Manon.

Recente berichten
Archief
Volg mij
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Basic Square
bottom of page