top of page

Weer een jaartje ouder...


Deze week word ik 41 jaar. De ene persoon denkt: zo jong? De ander: zo oud? En natuurlijk de meesten: ik had haar veel jonger geschat! Dank je... Elk jaar bedenk ik me weer hoe ik het vind om een jaartje ouder te worden. Ook dit jaar heb ik er geen problemen mee en voel ik mij juist dankbaar. Ik ben me er erg van bewust dat ik een vrij zorgeloos leven leid. Ik ben gezond en energiek, heb een leuk gezin waarmee ik op een heerlijke plek woon, mijn ouders en schoonouders zijn allemaal nog fit, ik vind mijn werk leuk en vermaak me prima in mijn vrije tijd. Dus ik voel vooral dankbaarheid. Oké, ik voel ook wel eens kleine tegenvallertjes: Als nieuwe jonge collega’s mij met u aanspreken.

Als ik op mijn werk langs de iris scan moet en daardoor zo dicht voor het spiegeltje sta dat ik zelfs de kleinste rimpels die nog in ontwikkeling zijn zie.

Als ik na een vroege dienst vrolijk zeg: ik heb nog een hele middag vrij!, maar dan stiekem niet kan wachten tot het bedtijd is.

Als mijn puberzoon zegt dat ik te oud ben voor Instagram. Als mijn kinderen zich schamen als ik dans. Als mijn kinderen met hun ogen draaien als ik mee praat in straattaal. Als ik met yoga soepel vooroverbuig en voel dat er iets over mijn broekrand heen plopt. Als ik zonder make-up een boodschap doe en iemand vraagt of het wel goed met me gaat. Als de schoonheidsspecialiste een grijze haar uit mijn wenkbrauw trekt. Als ik bij de fleboloog vandaan loop met ingespoten spataderen en dus voor een week steunkousen aan moet.

Als Remco die week zo snel mogelijk het licht in de slaapkamer uit doet. Als.... etc. Getsie, misschien komt er zelfs nog een midlife crisis om de hoek kijken! We zullen zien.

Maar eigenlijk ben ik tot nu toe hartstikke tevreden. Natuurlijk zijn er in deze 41 jaren tegenslagen geweest, maar hier heb ik mij aardig doorheen weten te redden. Ik weet dat ik niet perfect ben en het allemaal niet perfect hoeft, dat accepteren geeft zoveel vrijheid! Ik heb ook het gevoel dat ik nog niet op de helft van mijn leven zit. Ik heb nog zoveel plannen, ideeën en doelen. Ik denk dat hoe oud je ook bent, je altijd een doel zou moeten hebben, dit houd je geest jong en maakt dat je weer vol goede moed aan een nieuwe dag begint. “Hoe oud je ook bent, je bent jonger dan je ooit zult zijn!” (Bob Orben) X Manon.

Recente berichten
Archief
Volg mij
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Basic Square
bottom of page