top of page

Durven DromenHoe groots durf jij te dromen?


Stel, je krijgt een half uur de tijd om op je meest favoriete plek in huis plaats te nemen. Je mag die tijd gebruiken om je mooiste dromen te dagdromen. Geld of dagelijkse beslommeringen zijn dus even geen belemmering.

Hoe zie je jezelf?

Welke mensen wil je wel of niet om je heen, hoe is je gezondheid, wil je een luxe leven of juist eenvoudiger, ga je op wereldreis, een eigen bedrijf / aan een andere baan beginnen, wil je meer uitdaging of word je gelukkig van meer rust…?

Stap hier helemaal in en doe alsof het al zo is.

Hoe voel je je op dat moment?

Het zijn jouw eigen dromen, je hoeft ze met niemand te delen. Ook al zijn het dromen die je misschien niet eens waar kan maken, omdat ze ‘te gek’ zijn in jouw beleving, het doet iets positiefs met je energie. Alles is energie en energie volgt aandacht. (Ik weet het, heb je haar weer met deze zin, maar het is echt zo, wetenschappelijk bewezen en ik heb het vaak genoeg mogen ervaren.)


Na een poosje open je je ogen weer en is de kans heel groot dat je je fysiek en mentaal iets lichter voelt. Dit omdat je uit je vastgezette patroon bent gestapt. Je brein en je lichaam hebben even een pauze en tegelijkertijd een energie boost gekregen. Als je dit regelmatig doet, gaat je brein grootser denken en durf je stappen te zetten die je eerst niet voor mogelijk had gehouden, klein of groot, precies wat bij jou past.


Het kan ook zijn dat je je snel daarna een beetje verdrietig voelt. Misschien omdat je weer in je ‘realiteit’ terug belandt na het heerlijke dromen. Maar zou je daar iets aan kunnen doen? Kan je beginnen met iets kleins veranderen in je dagelijks leven om meer richting de lichtheid die je net hebt ervaren te kunnen stappen? Waar heb je angst op zitten? Bijvoorbeeld een angst die ik veel tegenkom in mijn praktijk: wie ga je teleurstellen, jezelf of een ander? Weet dat als je goed voor jezelf zorgt, de ander liefdevol gedwongen wordt om ook goed voor zichzelf te zorgen.


Zo hebben wij als mens genoeg blokkades opgeslagen om vooral niet vanuit ons hart, onze intuïtie te leven. Heb je weleens goed gekeken naar de mensen die dat wel doen? Waarschijnlijk plopt er een inspirerend persoon bij je op die jou een positief gevoel geeft. Of misschien juist iemand aan wie je je ergert, omdat je het stukje wat jou ergert hebt mee gekregen in je opvoeding, of vanuit bijvoorbeeld de Nederlandse cultuur: doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg.


Ook ik loop regelmatig tegen blokkades aan, als ik bijvoorbeeld iets wil delen vanuit mijn gevoel op SocialMedia: ‘wie zit er nu te wachten op mijn ervaringen en tips, er zijn al zoveel anderen die dit doen en die het beter kunnen verwoorden, bla bla bla...’ Maar tegelijkertijd weet ik dat ik dit heel graag doe, gewoon op mijn manier. Degene die er niet op zit te wachten leest het niet en dat is helemaal prima.


De droom/visualisatie momenten doe ik regelmatig. Ik voel de energie boost die het me geeft.

Ook benoem ik het wel hardop, samen met Remco. De grappigste ideeën komen voorbij, maar ook dromen die echt wel werkelijkheid zouden kunnen worden. Remco gaf in het begin aan dat hij het lastig vond om groots te dromen, zijn brein moest echt wakker worden uit het vastgezette patroon. Maar na een tijdje heeft alleen al het ervaren van het gevoel mentaal iets positiefs bij hem gedaan! (en ondertussen liggen er aardig wat dromen bij hem op de plank die afgestoft zijn en klaar om opgepakt te worden!)


Duik vooral op jouw eigen unieke manier je droomwereld in, ervaar en creëer; “Hoe kan het nog mooier dan dit?”


Veel plezier in het creëren!


Liefs, Manon.1 Σχόλιο


Wat een leuk blog Manon! EN helemaal waar X


Μου αρέσει
Recente berichten
Archief
Volg mij
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Basic Square
bottom of page