top of page

VersimpelenConstant die onrust in mijn hoofd, ik moet dit nog doen, dat nog doen. Ooit, als ik het rustig heb, dan… Maar dat leek wel nooit te komen. Altijd was er iets te doen. (ik help je gelijk uit je droom voor als je verder leest: altijd blijft er iets te doen) Terwijl ik diep van binnen wist dat alles al oké is. Het vele ‘moeten’ was iets wat ik mezelf steeds weer oplegde.


Tegenwoordig willen we zoveel, terwijl de meeste mensen eigenlijk rust en ruimte in hun hoofd willen. De ene persoon wil letterlijk rust en ruimte om zich heen. De andere persoon wil rust en ruimte in zijn hoofd, om vervolgens zonder teveel afleiding projecten/uitdagingen op te pakken.


Ik heb de onrust voor mezelf kunnen veranderen naar rust en ruimte in mijn dagen. De meeste dagen dan, want natuurlijk zweef ik niet de hele dag ‘Zen’ door mijn dag. Hierdoor is mijn gezondheid ook duidelijk verbetert!


Hoe heb ik dit gedaan?


Ik begon met het opschrijven van mijn dag- en weekindeling op papier:

Hoe deel ik mijn tijd in, wat vind ik echt belangrijk, hoe kan ik elke dag tijd vinden om aandacht aan mijzelf te besteden, wat hebben de kinderen nodig, welke personen wil ik graag zien, hoe vind ik ruimte in de dagen dat ik werk?

Door alleen al een overzicht te maken gaf dit zoveel rust.

Daarna kwam een periode van stapjes zetten: gesprekjes met mijn gezin; luisteren naar elkaars wensen, het opschonen van mijn agenda, opruimen in huis, het financiële overzicht, etc.

Elke keer een stapje, niet alles tegelijk, daar krijg je namelijk weer onrust van. Er zullen altijd onderwerpen staan op het to do lijstje, maar daar creëer je op den duur de tijd voor.


Ik begin mijn dag met eerder opstaan. Ik mediteer, ik zet de intentie neer hoe ik me deze dag wil voelen, ik doe een paar minuten yoga oefeningen om fit en soepel de dag te beginnen en schrijf daarna op wat er ook maar in me op komt. Ik verbaasde me in het begin hoeveel dit schrijven opruimt in mijn hoofd! Gewoon schrijven, zonder dat iemand anders het hoeft te lezen; ‘hoe voel ik me, waar maak ik me zorgen om, wat vind ik stom, wat vind ik leuk’, maakt allemaal niet uit. (Je kan het schriftje daarna ook liefdevol weggooien als je zeker wilt zijn dat niemand jouw oprechte uitingen leest)


Ik besteed ongeveer een uur aan deze opstart. Yep, een uur… had je mij dit een paar jaar terug gezegd, had ik je niet gelooft. Voor mij geeft deze start van de dag me energie en tegelijkertijd rust. Ik vind dit uur elke keer weer een kadootje.


Dit betekent natuurlijk niet dat jij dat ook zou moeten doen op deze manier. Doe vooral wat bij je past.

Maar ik heb wel een aanrader: zet je wekker 10 minuten eerder, concentreer je op je ademhaling, voel dan je lichaam even goed door en wees je bewust van pijntjes/blokkades. Ervaar deze zonder oordeel en adem hier liefdevol naar toe. Wees dankbaar voor wat er allemaal goed is aan je lichaam. Dan krijgt je lichaam een energiekere start van de dag, dit werkt door naar je hersenen en dus in hele Zijn! Dit is echt zoveel beter dan dat je uit bed springt, gelijk in actie schiet en je lichaam er maar achteraan hobbelt.

Wat ik echt afraad is bij het wakker worden op je mobiel scrollen!! Dan geef je dus de buitenwereld eerst de aandacht terwijl je binnenwereld 1000x belangrijker is!


Lukt het mij een keer niet om eerder uit bed te komen is dat ook prima, dan heeft mijn lichaam de extra rust nodig en doe ik het morgen weer, of overmorgen. Wees lief voor jezelf, dat is de eerste en grootste stap naar versimpelen!


Mocht je iets willen veranderen in je dagelijks leven, begin dus met kleine stapjes. Dat geeft meer voldoening dan in één keer alles goed willen doen. Want dan komt het gevoel van falen om de hoek kijken en daar wordt je echt niet gelukkiger van.


En natuurlijk zit er nog een hele lading energie achter wat we meepikken van familie patronen, mensen uit omgeving etc. Verkijk je daar niet op.

Wat wil jij nou echt voor jezelf in je leven, zonder oordeel van anderen.


Versimpelen, klinkt simpel. Is het ook, als je dankbaar bent voor elk stapje dat je hierin kan zetten.


Comentarios


Recente berichten
Archief
Volg mij
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Basic Square
bottom of page