top of page

Magnetiseren 

Magnetiseren is het opheffen van energetische blokkades in het lichaam, die de vrije stroom van energie belemmeren. Magnetiseren is een behandelvorm waarin zachte technieken een helende werking hebben op zowel fysiek, mentaal als emotioneel niveau.

​Alles is energie. Alles wat waarneembaar is heeft een eigen resonantie, trilling en frequentie. Alles wat je zintuigen zien, voelen, horen, proeven en ruiken is energie. 

De mensen en de dieren, de natuur, je voeding, de lucht die je inademt. En heel belangrijk: ook je gedachten en je woorden. De trillingen en frequenties van deze energieën hebben invloed op onze fysieke en mentale gezondheid. Verstoringen hierin kunnen leiden tot fysieke of emotionele problemen.

Tijdens de behandeling werk ik met mijn handen rondom het lichaam. Er stroomt zuivere energie, met hele subtiele krachten en trillingen, naar de delen van het lichaam en de geest welke niet goed doorstromen. Dit helpt de natuurlijke stroom van energie in het lichaam te herstellen.

Magnetiseren helpt het zelfgenezend vermogen van het lichaam te activeren en heeft een ontspannende werking. Tegelijkertijd brengt het rust en orde in je gedachten, ook hier gaat de ‘bezem’ doorheen. Het zorgt ervoor dat de klachten verminderen of zelfs verholpen worden. Het lichaam is in staat om zichzelf te herstellen als de juiste omstandigheden worden gecreëerd.

Hoewel deze energie niet met het blote oog kan worden waargenomen, kan het wel worden gevoeld en ervaren door middel van sensaties, emoties en algehele welzijn.

Een behandeling en de daaropvolgende oefeningen en tips kunnen leiden tot het loslaten van oude patronen en het besef dat je zelf de creator van je eigen leven bent.

Dat je de stap onderneemt om weer in contact te komen met jezelf en je lichaam is al een vooruitgang in je herstel. De kracht van zelfreflectie is helend in het streven naar een gezonder leven.

Blijf vriendelijk voor jezelf en wees geduldig in dit proces. Het is begrijpelijk dat je jezelf soms verliest in het denken en het willen controleren van alles om je heen. Maar het is goed om te erkennen dat er ook andere manieren zijn om met het leven om te gaan, manieren die meer ontspanning en vreugde kunnen brengen.

Klachten waarbij magnetiseren een goede behandeling is, zijn:

Hoofdpijn

Slaapproblemen

Overgangklachten

Ontstekingen 

Pijnklachten/Blessures

Huidproblemen

Burn-out 

Gebrek aan energie

Angsten

Innerlijke onrust

Genezingstijd bekorten na operatie 

Herstel na chemokuur 

Bij een chronische ziekte kan magnetiseren zorgen voor verlichting, soms zelfs vermindering van de klachten.

Natuurlijk ben je ook van harte welkom als je geen klachten hebt. Gun jezelf een moment van heerlijk ontspanning en ik weet zeker dat je met een opgeruimd hoofd en opgeschoond energieveld naar huis gaat.

Hoe verloopt de behandeling?

Voordat ik begin met de behandeling zullen we samen eventuele klachten bespreken.

​Tijdens de behandeling lig je op een comfortabele behandeltafel met de kleding aan, alleen de schoenen zijn uit. Op de achtergrond klinkt rustgevende muziek, wat bijdraagt aan algehele ontspanning en de bereidheid om de energie te ontvangen.

Tijdens een magnetiseersessie werk ik met zuivere energie. Deze energie wordt via mijn handen overgebracht op de cliënt. Mijn handen hou ik vlak boven het lichaam. Ik voel waar de energie onvoldoende stroomt. Ik signaleer waar er blokkades zijn die de vrije stroom van energie belemmeren. Op deze plekken herstel ik de energie door vlak boven die specifieke plek te werken. Het kan nodig zijn dat ik dit doe door handoplegging, maar daar zal ik altijd voor de sessie toestemming voor vragen.

Na de behandeling is er gelegenheid om rustig bij te komen en ervaringen te delen als daar behoefte naar is. 

Ik geef je eventueel oefeningen en tips mee om te helpen oude patronen los te laten en terugkerende klachten te voorkomen. Na afloop ontvang je een samenvatting van de behandeling indien gewenst. 

​De afspraak duurt een uur, waarvan de behandeling zelf zo'n 30 minuten in beslag neemt.

 

Hoe vaak behandelen?

Voor de lichtere klachten kunnen een tot twee behandelingen voldoende zijn.

Bij klachten die al langer spelen mag je rekening houden met drie behandelingen.

Samen bespreken we of de behandeling voldoende aanslaat en of het raadzaam is de behandelingen voort te zetten.

* magnetiseren vervangt geen enkele reguliere behandeling van een arts, het werkt aanvullend.*

bottom of page