top of page

Vakantie zonder Wifi!?


Deze zomer gaan wij op vakantie naar een plek zonder Wifi. ‘Ongelooflijk!’ volgens onze oudste puber. Ze mogen alleen hun mobiele telefoon mee, verder blijft alles thuis. Hij kan zich niet voorstellen dat wij hem dit aandoen... Op de vakantie bestemming is overdag genoeg te zien en te beleven, waar zij zeker van zullen genieten. Maar in de avond is het er snel donker en koud. We zijn verder hele dagen buiten en zullen daardoor ‘s avonds niet zo laat in bed liggen. We hebben spelletjes mee en op de rommelmarkt heb ik 30 Donald Ducks gekocht, dus de avonden komen we echt wel door! Wat kijk ik hiernaar uit! Geen discussies over eindtijden van mobiele apparaten, wat bij ons thuis dagelijkse strijd is, ondanks de duidelijke afspraken. Om mij heen hoor ik veel ouders mopperen over de zorgen thuis met alle soorten schermen. Onderling luisteren we naar elkaars ervaringen en tips, zijn we het met de ene ouder wel eens en met de andere niet. Natuurlijk is ook het ene kind het andere niet en ook het schermgebruik van de ouders zelf dient als voorbeeld voor de kinderen. Volgens onze zoon zijn wij heel streng en mogen alle vrienden zelf weten wanneer ze stoppen met de schermen. Ik heb zomaar het gevoel dat dit bij veel ouders bekend voorkomt... Ik vind het zorgelijk als ik om me heen kijk en luister naar de verhalen van ook andere ouders, ieder doet het op zijn manier, maar wat zijn nu de grenzen? Ik vind het echt moeilijk om hiermee om te gaan. Wij handelen maar zoals wij denken dat goed is voor onze kinderen, zoals de meeste ouders doen. En misschien zijn wij inderdaad streng, maar hopelijk zullen ze later inzien dat dat toch niet zo verkeerd was. Al gebeurt het bij ons echt wel eens dat we ‘per ongeluk’ de tijd te vergeten om maar de discussie uit te stellen. Dus.. ik heb zo’n zin in de vakantie! Even rust in hun hoofdjes. Niet boos worden op de Playstation omdat je weer een wedstrijd op FIFA 18 oneerlijk verliest, geen onrust dat je nog meer punten moet kopen om een beter team te krijgen, geen mooi weer te hoeven spelen op social media tegenover je vriendinnen....

Ik ben zo naïef om te denken dat als we terug zijn van vakantie ze beide afgekickt zijn van de schermen.

Waarschijnlijk zullen ze thuis vanaf dag één op de bank ploffen en weer onbereikbaar zijn..

X Manon.

Recente berichten
Archief
Volg mij
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Basic Square
bottom of page