top of page

Feel Connected


Daar komt de maand december alweer om de hoek kijken, die heerlijke drukke maand!

Herken je het gevoel van andere jaren, dat je aan het einde van december hyper bent, of juist helemaal leeg, omdat je de hele maand in de race stand hebt gestaan? Dat is toch zonde...

Dit gevoel heb ik ook jaren gehad. Tot ik mij er bewust van was dat het toch echt grotendeels aan mezelf lag. Natuurlijk is het nog steeds een drukke maand, maar hoe ga je hiermee om?

Hierbij mijn tip, niet alleen voor de maand december, maar voor het hele jaar:

Neem elke dag even de tijd om je te verbinden met je lichaam.

Ga rustig zitten en wees je bewust van je ademhaling.

Focus je daarna op je lichaam.

Voel je blokkades of voel je je onrustig? Ga in gedachte naar die plek in je lichaam toe, negeer het niet, probeer te achterhalen waar die blokkade of onrust vandaan komt, wat voel je erbij?

Wat komt er als eerste in je op?

Wat zou je hierin kunnen veranderen?

Als je je hier bewust van bent herken je dit struikelblok al snel in het dagelijks leven en kun je hierop inspelen. Je zult ervaren dat als je iedere dag de verbinding met jezelf maakt (het voelen en het luisteren), je jezelf beter leert kennen en je beter weet wat wel en niet bij jou past.

Resultaat: meer energie in positieve zin!

Weet je van jezelf dat je dit maar een paar dagen volhoudt en jezelf dan weer verwaarloosd, zet dan een herinnering in je mobiel (met snoozer, ja ja, ik zie het je al weg drukken, want: geen tijd nu). Dit is veel belangrijker dan je huishouden en boodschappen!

Ik ben benieuwd of dit bij jou ook gaat werken...

Ik ga in ieder geval vlak voor de feestdagen, op zo'n drukke boodschappendag, eens heerlijk een dagje naar de sauna. Dat vind ik een mooie plek om mij te focussen op mijn lichaam en geest, zodat ik met frisse energie de kerstdagen en het nieuwe jaar in ga.

Fijne decembermaand met jezelf toegewenst!

X Manon.

Recente berichten
Archief
Volg mij
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Basic Square
bottom of page